Το GIVMED είναι το πρώτο ηλεκτρονικό δίκτυο αξιοποίησης περισσευούμενων φαρμάκων προς όφελος κοινωνικά ευπαθών ομάδων. Συνδέει τις ελλείψεις φαρμάκων από κοινωφελείς φορείς (κοινωνικά φαρμακεία, γηροκομεία, ΜΚΟ) με τις δωρεές φαρμάκων από ιδιώτες, φαρμακοβιομηχανίες ή άλλους κοινωφελείς φορείς μέσα από την ηλεκτρονική πλατφόρμα για κινητό (Android: goo.gl/4QwTsd, iOS: goo.gl/2JNrr3) και υπολογιστή (https://www.givmed.org/signup/).
 1. Να έχουν όλοι οι συμπολίτες μας πρόσβαση στα φάρμακα που χρειάζονται.
 2. Να γίνεται σωστή αξιοποίηση των περισσευούμενων φαρμάκων από την κοινωνία προς όφελος κοινωνικά ευπαθών ομάδων.
 3. Να γνωρίζουν όλοι τι φάρμακα έχουν, πότε λήγουν και πως πρέπει να τα διαχειρίζονται.
 4. Να υπάρχει σωστή ενημέρωση στην κοινωνία για την διαχείριση των οικιακών φαρμάκων (περισσευούμενων και μη).
To GIVMED υλοποιείται μέσω μιας mobile και web εφαρμογής για smartphone που δουλεύει με τον εξής πολύ απλό τρόπο:
 1. Σκανάρισμα του barcode ή πληκτρολόγηση του δωδεκαψήφιου κάθετου κωδικού του κουτιού που θέλεις να δωρίσεις.
 2. Επιλογή για το αν θα παραδώσεις το φάρμακο άμεσα ή τρεις μήνες πριν λήξει.
 3. Επιλογή τρόπου παράδοσης (αν θα το πας ο ίδιος ή αλλιώς με τη βοήθεια του κοινωφελή φορέα).
 4. Καταχώρηση όλων των φαρμάκων για να δημιουργηθεί το προσωπικό online φαρμακείο, ώστε να γνωρίζεις κάθε στιγμή τι φάρμακα έχεις στο σπίτι σου.
Η διαδικασία είναι πολύ απλή! Το GIVMED πλέον σου δίνει τη δυνατότητα να δωρίσεις τα φάρμακα σου μέσα από τον υπολογιστή. Επισκέψου τη σελίδα μας www.givmed.org φτιάξε το δικό σου λογαριασμό και ξεκίνα σήμερα την πρώτη σου δωρεά.
Οποιοσδήποτε έχει περισσευούμενα φάρμακα, smartphone και υπολογιστή με πρόσβαση στο διαδίκτυο μπορεί να γίνει μέλος του δικτύου μας αρκεί να είναι άνω των 18 ετών.
Όλα, πριν την ημερομηνία λήξης τους, ανεξάρτητα από το αν είναι ανοιχτά ή κλειστά και συνταγογραφούμενα ή μη. Εξαιρούνται μόνο οι ακόλουθες κατηγορίες:
 1. ΑΝΟΙΧΤΑ σιρόπια, αλοιφές, εισπνεόμενα, σταγόνες
 2. Φάρμακα που χρειάζονται ψυγείο
 3. Φάρμακα κόκκινης γραμμής (π.χ. Ψυχοφάρμακα η φάρμακα επιληψίας)
Ο λόγος που εξαιρούνται οφείλεται στο γεγονός ότι δε τα δέχονται οι συνεργαζόμενοι φορείς (κοινωνικά φαρμακεία, ΜΚΟ).
Tα φάρμακα καταλήγουν αποκλειστικά σε κοινωφελείς φορείς που στηρίζουν κοινωνικά ευπαθείς ομάδες και έχουν φαρμακοποιούς που μπορούν να τα ελέγξουν. Τέτοιοι φορείς είναι τα κοινωνικά φαρμακεία,ΜΚΟ, γηροκομεία, ορφανοτροφεία και οποιοσδήποτε άλλος φορέας καλύπτει τις προϋποθέσεις που ορίζει ο οργανισμός GIVMED.
Καταλαβαίνουμε ότι θα ήταν γρηγορότερο και ευκολότερο να δωρίζονται κατευθείαν τα φάρμακα από ιδιώτες που έχουν περίσσευμα σε ανθρώπους που τα έχουν ανάγκη, ωστόσο κάτι τέτοιο δε θα διασφάλιζε την υγεία των επωφελούμενων. Συνεργαζόμαστε με τα κοινωνικά φαρμακεία, γιατί είναι αυτά που ελέγχουν τις συνταγές των ασθενών και επιβεβαιώνουν ότι ο επωφελούμενος όντως θα πάρει ένα φάρμακο χωρίς βλαβερές επιπτώσεις για την υγεία του. Με αυτό το τρόπο, διασφαλίζουμε την αξιοπιστία, διαφάνεια και αποτελεσματικότητα του δικτύου μας.
Φυσικά!
 1. Μπορείς να ενημερωθείς από την ιστοσελίδα μας για τις φαρμακευτικές ελλείψεις/ανάγκες των συνεργαζόμενων φορέων μας και να προμηθευτείς κάποιες από αυτές, έτσι ώστε να τις παραδώσεις απευθείας στον χώρο τους.
 2. Εφόσον έχεις θέληση και χρόνο να προσφέρεις μπορείς να κάνεις αίτηση για εθελοντική εργασία στο GIVMED και να βοηθήσεις στην καλύτερη λειτουργία του οργανισμού μας.
Υπεύθυνοι για τον έλεγχο των φαρμάκων είναι οι φαρμακοποιοί των επωφελούμενων φορέων (κοινωνικά φαρμακεία, ΜΚΟ). Ο έλεγχος των φαρμάκων ΔΕΝ γίνεται από το δίκτυό μας!
Η μεταφορά των φαρμάκων που δωρίζονται μπορεί να γίνει με δύο τρόπους:
 1. Ο ίδιος ο δωρητής μπορεί να παραδώσει αυτοπροσώπως τα φάρμακα.
 2. Ο δωρητής μπορεί να ζητήσει τη βοήθεια του κοινωφελή φορέα για το συντονισμό της δωρεάς από κοινού. Στην περίπτωση αυτή, ο φορέας θα επικοινωνήσει άμεσα με τον δωρητή για να βρουν την πλέον αποτελεσματική λύση και για τις 2 πλευρές.​​​​
Όλες τις πληροφορίες για τους συνεργαζόμενους φορείς μας μπορείς να τις βρεις στο website του GIVMED όπου υπάρχει αναλυτικός χάρτης για να διευκολύνει τη διαδικασία της δωρεάς. Εφόσον προχωρήσεις με τη δωρεά σου μέσω της εφαρμογής θα σου εμφανιστούν όλες οι απαραίτητες πληροφορίες (ώρες λειτουργίας, τηλέφωνα, διεύθυνση) για να συντονίσεις την παράδοση.
Όχι, το GIVMED καθώς είναι δίκτυο αξιοποίησης περισσευούμενων φαρμάκων δεν αποτελεί χώρο συγκέντρωσης φαρμάκων. Για την καλύτερη συντήρηση και την άμεση διάθεση των φαρμάκων σε αυτούς που τα χρειάζονται, προτείνουμε να τα παραδώσεις απευθείας σε έναν από τους συνεργαζόμενους φορείς. Περισσότερες πληροφορίες για τους συνεργαζόμενους φορείς θα βρεις στον χάρτη που έχουμε φτιάξει για εσένα εδώ.
Δεν γίνεται να τα καταχωρήσεις στην εφαρμογή και φυσικά ούτε να τα δωρίσεις. Πήγαινέ τα στον πράσινο κάδο του φαρμακείου της γειτονιάς σου, ώστε να είσαι σίγουρος ότι θα καταστραφούν σωστά, χωρίς να ρυπαίνουν το περιβάλλον. Σε καμία περίπτωση μην τα πετάξεις με τα υπόλοιπα σκουπίδια ή στην τουαλέτα. Καταχώρησε όλα τα υπόλοιπα στην εφαρμογή μας, ώστε να μην έχεις ληγμένα ποτέ ξανά!
Είναι ο τρόπος μας να πούμε ευχαριστώ σε σένα που χρησιμοποιείς την εφαρμογή μας! Επιβραβεύουμε το γεγονός ότι θέλεις να δωρίσεις φάρμακα σε συνανθρώπους σου που τα έχουν ανάγκη, δημιουργώντας το online προσωπικό σου φαρμακείο. Ουσιαστικά, μπορείς να καταχωρήσεις όλα τα φάρμακα που έχεις στο σπίτι σου, ώστε κάθε στιγμή και από οπουδήποτε, να ξέρεις τι φάρμακα έχεις και πότε λήγουν. Για κάθε φάρμακο που καταχωρείς, μπορείς να κρατήσεις τις προσωπικές σου σημειώσεις, για παράδειγμα δοσολογία, συνθήκες συντήρησης ή ότι άλλο πει ο φαρμακοποιός σου.
Όχι. Οποιοσδήποτε μπορεί να χρησιμοποιήσει δωρεάν την εφαρμογή για smartphones ή ηλεκτρονικούς υπολογιστές.
Το GIVMED δεν μπορεί να προμηθεύσει φάρμακα απευθείας σε κάποιον ιδιώτη. Προτείνουμε να ψάξεις και να απευθυνθείς σε κάποιον αξιόπιστο κοινωφελή φορέα της περιοχής σου που να παρέχει φαρμακευτική περίθαλψη με ασφάλεια.
Δυστυχώς αυτή τη στιγμή το GIVMED δεν μπορεί να υποστηρίξει φορείς εκτός Αττικής. Στείλε μας τα στοιχεία σου (όνομα φορέα, ιδιότητα, τηλέφωνο, διεύθυνση και όνομα υπευθύνου) στο hello@givmed.org και θα επικοινωνήσουμε μαζί σου, όταν υπάρχει η δυνατότητα συνεργασίας.​​​​​​​​​​​​
Το GIVMED αποτελείται από μία νεανική ομάδα γεμάτη στόχους και όνειρα να βοηθήσει αυτούς που βρίσκονται σε ανάγκη. Θες να μάθεις περισσότερα για την ομάδα μας; Δες εδώ.
Το GIVMED χρηματοδοτείται αποκλειστικά από δωρεές ιδιωτών, κοινωφελών ιδρυμάτων και από τον προϋπολογισμό εταιρικής κοινωνικής ευθύνης εταιρειών.
Κάνε like στη σελίδας μας στο Facebook και εγγραφή στο newsletter μας ώστε να μαθαίνεις γρήγορα τα νέα μας.

All rights reserved - Copyrights GIVMED 2017