Τιμάμε. Υποστηρίζουμε. Ενισχύουμε. Πρόγραμμα δωρεάς φαρμάκων για γηριατρικές μονάδες της Αττικής.

Ιαν. 15, 2018, 7:25 μμ.

Με ιδιαίτερη τιμή το GIVMED, ξεκινά το πρόγραμμα: "Τιμάμε. Υποστηρίζουμε. Ενισχύουμε. Πρόγραμμα δωρεάς φαρμάκων για γηριατρικές μονάδες της Αττικής" για την άμεση υποστήριξη 15 μη κερδοσκοπικών γηροκομείων και άλλων γηριατρικών μονάδων στην Αττική.

Η μείωση στους προϋπολογισμούς των μονάδων, τις έχει αναγκάσει να περιορίσουν τις παροχές τους και να δυσκολεύονται να προσφέρουν ολοκληρωμένη φροντίδα σε μία από τις πιο ευάλωτες πληθυσμιακές ομάδες της κοινωνίας μας. Την ίδια στιγμή, στοιχεία της Eurostat (πίνακας 1,3), αποδεικνύουν ότι όσο μεγαλύτερης ηλικίας είναι ένας άνθρωπος τόσο μεγαλύτερες ανάγκες έχει σε συνταγογραφούμενα φάρμακα. Η εμπειρία του οργανισμού στη μέχρι τώρα συνεργασία του με γηριατρικές μονάδες, σε συνδυασμό με την ευαισθησία της ομάδας για τα άτομα τρίτης ηλικίας, οδήγησε στον σχεδιασμό του συγκεκριμένου προγράμματος, με διπλό στόχο:

  1. Την κάλυψη των φαρμακευτικών αναγκών 800 περίπου ηλικιωμένων, μέσω του δικτύου και του λογισμικού του GIVMED στην Αττική.
  2. Την ευαισθητοποίηση και ενεργοποίηση των τοπικών κοινωνιών ώστε να υποστηρίξουν τις γηριατρικές μονάδες δωρίζοντας μέσω του λογισμικού του GIVMED τα φάρμακα που δεν χρειάζονται πια.

Το πρόγραμμα θα διαρκέσει 15 μήνες (12/2017-3/2019) και χρηματοδοτείται από το ΤΙΜΑ Κοινωφελές Ίδρυμα. Το ΤΙΜΑ Κοινωφελές Ίδρυμα υποστηρίζει ελληνικούς μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς που συμβάλλουν στην κοινωνική βελτίωση δίνοντας έμφαση στην Τρίτη Ηλικία.

Νέα

All rights reserved - Copyrights GIVMED 2017